B2B E-Commerce

Verhoog omzet, integreer bestaande systemen en laat uw B2B webshop meeschalen met uw bedrijf.

Verhoog omzet

Uw klanten doen steeds meer online. Zowel privé als zakelijk ontdekken zij het gemak en de voordelen van online inkopen doen. Onderzoek wijst uit dat, ook voor B2B bedrijven, online zakendoen enorm in de lift zit.

Om uw klanten niet te verliezen is het dus van belang uw aandacht te richten op een goed functionerend online verkoop platform. Een B2B webshop waarmee u uw omzet kunt verhogen. Uw profijt én het gemak van uw klant staan voorop.

Nieuwe Klanten

Met een goed ingerichte website vinden nieuwe klanten hun weg naar uw bedrijf. Met slimme content en complete teksten wordt u door Google gevonden en genereert uw website nieuwe bezoekers, potentiële klanten. Met een goed UX design en duidelijke navigatie leidt de webshop uw klanten door het offerte- en bestel proces. Wanneer zij online bestellen worden hun gegevens in al uw systemen opgenomen.

Bestaande Klanten

Uw complete clientbase krijgt toegang tot hun eigen portal. U geeft ze hiermee inzage in hun bestelgeschiedenis, de status van lopende bestellingen, prijsafspraken, voorwaarden en meer. Alles wat uw klant nodig heeft om vlot en vlekkeloos online te kunnen bestellen.

"Uw klanten doen steeds meer online. Zowel privé als zakelijk ontdekken zij het gemak en de voordelen van online inkopen doen. Onderzoek wijst uit dat, ook voor B2B bedrijven, online zakendoen enorm in de lift zit."

Uitgebreide Zoekfunctie

Onze websites hebben een zeer complete zoekfunctie. Uw klanten vinden wat ze nodig hebben wanneer ze zoeken op artikel nummer, product titel, zoekwoord, noem maar op. Ook al heeft uw website honderden of duizenden artikelen, uw klant hoeft niet te verdwalen in de hoeveelheid. Eenvoudig maar zeer doeltreffend.

Mobile Ready

Mobiel inkopen groeit, ook voor B2B bedrijven. Moderne websites zijn uitstekend geschikt voor computer, tablet en mobiele telefoons. U bent helemaal klaar voor de toekomst.

Betalen Op Rekening

U bepaalt zelf welke betaalmethoden u uw klanten aanbiedt via uw online platform. Betalen via iDeal, creditcard of liever op rekening, laat het betalen aansluiten op de workflow van uw bedrijf. Kies ervoor om facturatie te laten verlopen via uw ERP of CRM systeem, zoals Unit 4 Agresso, Microsoft Dynamics, SAP, AFAS, of direct via uw nieuwe webshop. Wilt u liever dat nieuwe klanten de eerste keer vooruit betalen en daarna pas op rekening? Dat en meer is mogelijk.

Zichtbaarheid Prijzen

Misschien hebt u liever niet dat iedereen zomaar uw prijzen kan zien. Wij hebben voor tientallen B2B bedrijven webshops gebouwd en aangepast en snappen dat het tonen van prijsinformatie gevoelig kan liggen. Wilt u alleen prijzen tonen aan geregistreerde klanten? Of wilt u gesegmenteerde prijzen tonen aan gesegmenteerde klantgroepen? Alles is mogelijk.

Offerte Module

Een van de grote verschillen tussen B2C en B2B is het bestelproces. Waar een typische B2C webshop continu communiceert "bestel nu" is dat voor B2B een ander verhaal. Uw B2B klant heeft vaak eerst een offerte nodig. Wij zorgen voor de oplossing; een complete offerte module waarbij u, vanuit uw bestaande backend, binnen enkele seconden een offerte mailt die door uw klant binnen 1 muisklik omgezet kan worden in een bestelling. Niet eindeloos heen en weer mailen, bellen en dubbel werk doen. Tel uit uw winst.

Resellers

Als B2B bedrijf kunt u uw webshop ook laten gebruiken door franchisers. Eén achterkant van de website met meerdere voorkanten voor meerdere verkopers. Laat uw franchisers zelf bepalen welk assortiment producten zij aanbieden door ze via een afgeschermde portal de zichtbaarheid van producten te managen. U houdt eenvoudig het overzicht en geeft uw franchisers een schitterende tool in handen.

Ook uw business is geschikt voor e-commerce

Integreer bestaande systemen

Wanneer u kiest voor een B2B webshop dan is het van groot belang dat u daarmee naadloos aansluit op uw bestaande CRM of ERP systemen. Uit ervaring weten we dat ondernemers vaak angst hebben voor een wildgroei aan systemen en een gebrek aan overzicht. Onze webshops helpen u om alles onder één systeem thuis te brengen. Daarmee krijgt u overzicht, controle en een zeer efficiënte manier van werken.

Product Koppelingen

Koppel uw complete product assortiment live met uw ERP systeem. Laat alle informatie die u reeds heeft in uw Kerridge 8, Kerridge K8, Microsoft Dynamics of Vision, Unit 4 Agresso, SAP business one of AFAS profit ERP direct linken met uw B2B webshop. Deel teksten, afbeeldingen, specificaties, levertijden, alles wat uw klanten nodig hebben om een bestelling te kunnen plaatsen.

Klant Informatie

Informatie over je klanten is goud waard. Door de slimme koppeling tussen bestaande ERP en CRM systemen en de B2B webshop is deze informatie direct beschikbaar voor u en uw team. Wanneer u dat wilt natuurlijk! Wanneer u uw verkoopteam beperkte toegang tot zekere info wilt geven dan is dat mogelijk. Met de ingebouwde CRM functie van de website kunt u snel en eenvoudig online communiceren met uw klanten, en deze communicatie opslaan voor latere referentie. Hiervan profiteert uw klant en uw bedrijf!

Prijs Afspraken

Werkt u met verschillende klantgroepen en bijbehorende prijsafspraken? Of maakt u voor enkele klanten een uitzondering? Door de slimme koppeling van uw bestaande ERP systemen en de webshop zien uw klanten en uw team direct welke prijzen correct en geldend zijn en kan er eenvoudig zaken gedaan worden zonder extra uitzoek werk.

Offerte Informatie

Wanneer u met offerte software werkt dan wordt dit gekoppeld met uw B2B webshop. De offertes die u office maakt worden online verwerkt en kunnen door uw klanten met een simpele klik via uw webshop worden geaccordeerd en besteld. Deze koppeling haalt u een hoop werk uit handen en zorgt voor een ongekend efficiénte manier van werken.

Voorraad Informatie

Wanneer er een bestelling via uw webshop geplaatst wordt, dan wordt automatisch de voorraad in uw bestaande ERP systemen bijgewerkt. En vice versa; wanneer een offline bestelling geplaatst wordt, dan wordt de voorraad informatie op uw website automatisch aangepast. Zonder extra werk voor uw team, zonder onduidelijkheid naar uw klanten.

Bestel Informatie

In één oogopslag inzicht in de bestelhistorie per termijn, per klant of per product. Meten is weten, en onze webshops, samen met uw bestaande systemen, geven u de cijfers en kennis die nodig zijn om uw klanten optimaal te blijven bedienen.

"In één oogopslag inzicht in de bestelhistorie per termijn, per klant of per product. Meten is weten, en onze webshops, samen met uw bestaande systemen, geven u de cijfers en kennis die nodig zijn om uw klanten optimaal te blijven bedienen."

Herhaal aankopen

E-commerce voor industrie en groothandel is vaak gericht op lange-termijn relaties en herhaal aankopen. Voor deze groep klanten is het snel vinden van frequent bestelde artikelen en het met één knop kunnen bestellen de sleutel als het gaat om bestelgemak. Dat gecombineerd met de eerder genoemde mogelijkheid om de winkel per klant(groep) te personaliseren met maatwerk prijzen en afspraken maakt dat uw B2B klant zich volledig thuis voelt op uw Magento e-commerce platform.

Ook uw business is geschikt voor e-commerce

Laat uw B2B webshop meeschalen

Batao bouwt B2B e-commerce webshops op basis van Magento, ’s werelds leidende en schaalbare platform voor e-commerce. Door de modulaire opzet van Magento, en de specifieke inzet van gespecialiseerde extensies, worden webshops zeer efficient en op maat ontwikkeld. Batao werkt en programmeert op een ethische wijze, biedt no-nonsense support, is fan van open source, geeft u volledig inzicht in het ontwikkelingsproces van uw website en geeft u altijd de controle over opgeleverd werk.

Met meer dan 500 opgeleverde maatwerk opdrachten voor Magento en 8000+ succesvol geïmplementeerde Cart2Quote extensies heeft Batao een rijke ervaring in B2B e-commerce en het Magento platform.

Benieuwd hoe een webshop uw bedrijf verder helpt?

Neem contact op