CRM Oplossing Voor B2B E-Commerce

Voor Visy ontwikkelden wij een complete Customer Relationship Management (CRM) tool, waarmee het eenvoudiger wordt te communiceren met klanten.

Bezoek project

Over Visy

Visy is een marktleider, verpakking en recycling bedrijf met meer dan 120 locaties in Australië, Nieuw Zeeland, Thailand en Vietnam, en verkoop kantoren verspreid over Azië, Europa de Verenigde Staten. Via hun webshop verkopen zij dozen en beschermingsmaterialen aan B2B bedrijven.

De Uitdaging

De Uitdaging

Als B2B bedrijf wilde Visy er zeker van zijn dat hun online kanaal niet slechts ‘een-richtingsverkeer’ zou zijn, waar bedrijven simpelweg alleen maar kunnen kopen, of niet. Visy wilde een eenvoudige maar doeltreffende manier om te communiceren toevoegen, zodat ze, via de bestaande Magento backend beter en effectiever konden onderhandelen en overleggen met hun klanten.

De Oplossing

De Oplossing

Met meer dan 10 jaar Magento ervaring en expertise in ons team hebben we we een Customer Relationship Management Tool ontwikkeld voor Visy. De tool werkt naadloos samen met de bestaande Magento backend, en de Visy teamleden kunnen nu snel reageren op aanvragen zonder dat ze contact details elders op hoeven te slaan. Alles wordt verwerkt en opgeslagen binnen het Magento systeem, een perfecte B2B aanvulling op het standaard Magento platform!

Tools en Technieken

Wij benaderen elke maatwerk opdracht als een uniek project, en we selecteren de technieken en mogelijkheden met zorg, zodat we een optimaal resultaat behalen.

  • PHP
  • HTML 5
  • CSS 3
  • Harvest
  • Git
  • Zend Framework
  • Zendesk
  • Adobe

De resultaten

Van zowel de frontend als de backend van de bestaande website, klanten en teamleden kunnen conversaties initiëren over producten, levertijden, voorwaarden en andere zaken. Klanten hoeven niet direct te bestellen maar kunnen eerst in overleg, en dat verlaagt de drempel, en leidt uiteindelijk in verhoging van verkopen. Net wat je wilt van een B2B website!

Front-end

Via de reguliere website kunnen (potentiële) klanten nu eenvoudig een conversatie interen met een verkoper. Zij hoven niet langer eerst op de ‘bestel’ knop te drukken. Dat bouwt vertrouwen!

Backend

Een Visy verkoper kan eenvoudig via de bestaande Magento backend heen en weer communiceren met een klant. Alle chats worden opgeslagen en terugkijken in klantencontact historie werkt simpel!

Bespaar geld

Omdat alle communicatie vanuit Magento gedaan kan worden scheelt dit de verkopers uiteindelijk veel tijd, en dus geld. Deze CRM tool geeft gegarandeerd een uitstekende ROI!

Interesse? Laat weten wat wij voor u kunnen betekenen

Neem contact op