4

De groei van Magento, het platform in cijfers

Zoals je misschien wel weet, bouwden we Cart2Quote, omdat we een goede B2B module voor Magento misten. Dit frustreerde ons, en de geboorte van Cart2Quote was een feit. Tijdens deze bouw is niet alleen onze liefde voor Magento als platform nog verder gegroeid, het heeft ervoor gezorgd dat we het programma van binnen en buiten kennen, zodat we tegenwoordig nog betere E-commerce platforms kunnen ontwerpen, bouwen en ondersteunen. Wij houden van Magento, en dat geldt ieder jaar voor meer mensen. Laten we even kijken naar het jaar 2020 van Magento, in cijfers.

Gratis consultant aanvragen!

1%

In de meeste gevallen, is 1% geen indrukwekkend nummer. Maar als je het hebt over het internet in zijn geheel, is dat ineens heel anders. Met 1,5 miljard websites, snap je wat dat betekent als 1% draait op een en hetzelfde platform. Behoorlijk indrukwekkend, zeker in ogenschouw nemend dat Magento enkel en alleen wordt gebruikt voor E-commerce doelen, in tegenstelling tot andere grote platforms.

1.9% market share, 250.000 Ecommerce platforms

Opnieuw een cijfer dat op het eerste oog niet heel indrukwekkend is. Maar die 1.9% is gelijk aan meer dan 250.000 E-commerce platforms. Dat maakt Magento het op een na populairste platform ter wereld. Als we alleen kijken naar E-commerce platforms, is het marktaandeel 12%. Dit aandeel is groeiende: al sinds 2011 groeit het marktaandeel van Magento als koop met bijna een verdubbeling in 2017 en 2018. Dat zie je ook terug in het aantal migraties; zo’n 7500 verkopers zijn overgestapt naar Magento vanaf een ander platform in 2019.

Enorme vertegenwoordiging in toplijstjes met grootste E-commerce platforms

Als we kijken naar de 10.000 grootste E-commerce platforms gebaseerd op websiteberkeer, draait 16% op Magento. In de VS en Canada is 20% van de top 1000 webshop gebouwd met Magento, waarmee het direct de meest populaire software van die regio is. Die nummer #1 plaats is overigens al vier jaar in handen van Magento. Als we alleen kijken naar B2B webwinkels, is Magento ook de nummer #1, met een marktaandel van 14%. Wat ons specifiek trots maakt: Nederland is de nummer #3 wereldwijd wat betreft Magento gebruik.

Meer cijfers

Jaarlijks vindt er voor meer dan 155 miljard dollar aan transacties plaats via Magento webwinkels. Een bedrag waarvan geloofd wordt dat deze groeit naar 224 miljard aan het einde van 2020. Niet vreemd als je weet dat de verwachte groei online shoppers bediend door Magento in 2020, vergeleken met 2016, 200% is. Daarnaast werken meer dan 200.000 Magento-ontwikkelaars voor merlen als Ford, Nike. Coca-Cola, Liverpool FC, Bulgari. Pepe Jeans en Land Rover.