2

Hoe ziet een gratis check er uit?

Onze E-commerce experts analyseren jouw webshop vanuit diverse vakgebieden en vertalen dit naar een gedetailleerde audit die je per e-mail ontvangt.

Gratis check aanvragen!

Wat kun je verwachten?

Deze blog geeft Daan en Mark het woord, waarbij ze elk vanuit hun eigen expertise vertellen hoe zij een audit ervaren. Bovendien delen we een audit die je gratis kunt downloaden en bekijken. Kun je niet wachten? Vraag dan meteen je eigen check aan.

Gratis check aanvragen!

"Als iets goed is, zullen we dat ook vermelden"

We vroegen Daan naar zijn reactie wanneer hij een audit in zijn planning ziet verschijnen. “Allereerst ben ik vooral nieuwsgierig naar de webshop zelf, dus uit nieuwsgierigheid neem ik altijd even een kijkje op de site. Zodra ik een kort overzicht heb gekregen van de webshop, het verhaal erachter en de producten, ga ik aan de slag,” vertelt hij.

Gevraagd naar waar hij op let tijdens de audit, legt Daan uit: “Mijn taak is voornamelijk om de prestaties, veiligheid en de gebruikte technologieën in de webshop te controleren. Voor de prestaties gebruiken we bijvoorbeeld onze software en bekijken we willekeurig verschillende pagina’s. Voor de gebruikte technologieën duiken we echt – voor zover mogelijk – in de code.”

Op de vraag of hij tijdens de audit simpelweg op zoek gaat naar fouten, antwoordt Daan lachend: “Nee, absoluut niet. Als iets goed is, zullen we dat ook vermelden. Tijdens een audit heeft het geen zin om te liegen. Als de eigenaar van de webshop vervolgens van plan is om klant bij ons te worden, zal hij verbeteringen willen aanbrengen. Dingen die al goed zijn, kunnen wij vaak niet veel beter maken. Dan beginnen we direct met een valse start.”

Gecertificeerde Magento developers

Al onze ontwikkelaars zijn Magento gecertificeerde developers. Persoonlijke ontwikkeling vinden we daarnaast ontzettend belangrijk. Met onze kennis kan je er altijd op rekenen dat we de hoogste kwaliteit bieden.

"Wat ik mooi vind, hoeft een ander niet mooi te vinden"

Mark, onze vormgever, viert dit jaar zijn tienjarig jubileum bij ons bedrijf. Met zijn ervaring heeft hij al veel webshops voorbij zien komen. Toch merkt hij op dat een audit voor zijn rol niet altijd eenvoudig is: “Ik beoordeel de webshop op vormgeving en gebruikersvriendelijkheid. Deze twee aspecten zijn vaak subjectief. Wat ik mooi vind, hoeft een ander niet mooi te vinden. Daarom moet ik heel nauwkeurig zoeken naar objectieve criteria. Een audit is voor mij geen snelle scan van vijf minuten, maar ik ga echt grondig door de webshop heen.”

Gevraagd hoe hij zijn persoonlijke voorkeur opzij kan zetten, antwoordt Mark: “Uiteindelijk zal ik altijd beïnvloed worden door mijn eigen voorkeuren. Dat is nu eenmaal onvermijdelijk. Maar ik probeer me te richten op de laatste trends. Is de vormgeving up-to-date? Is het gericht op conversie, of ligt de focus juist op het vertellen van een verhaal? Hoe wordt dit bereikt?”

Mark gaat verder: “Eigenlijk geldt hetzelfde voor gebruikersvriendelijkheid. Hoe verloopt de navigatie? Kan ik gemakkelijk meerdere niveaus diep gaan? En gaat dit vloeiend? Een ander goed voorbeeld is het zoek- of filterproces. Daar heb ik mijn mening over, en dat noteer ik dan in de audit.”

Download onze recent uitgevoerde check!

Benieuwd hoe zo een check er uit ziet in de praktijk?

Download

"Als wij niets kunnen betekenen, is dat jammer, maar dat is hoe het is"

Uiteindelijk ontvang je de check in je e-mail. Deze kun je gebruiken voor een analyse bij je huidige bureau of om de mogelijkheden bij ons te bekijken. We spraken met Roy over de opvolging: “Het is een gratis en vrijblijvende check. Naast onze conclusie in de audit zullen we ook even bellen om te zien of er nog vragen zijn. Als wij verder niets kunnen betekenen, zou dat natuurlijk jammer zijn, maar dat is hoe het is.”

We vroegen Roy of we dan niet werk verrichten voor onze concurrenten: “In theorie wel, maar we kunnen niet verwachten dat het uitvoeren van een check automatisch betekent dat iemand klant bij ons wordt. Uiteindelijk geloof ik dat iemand die zo’n check laat uitvoeren altijd op zoek is naar andere inzichten. En die andere inzichten bieden we graag, met of zonder vervolg.”

Gratis check aanvragen!