2
Full-service partner voor groei gigant Douglas Hout

Alles onder één dak gebracht voor de beste en snelste service

Batao heeft de zaak Douglas Hout sinds een paar jaar zien uitgroeien van een kleine handelaar in hout tot een grote speler op de markt. Vanaf het begin zijn de twee bedrijven aan elkaar verbonden. Sebastiaan Schulting, degene die zorgt dat online alles reilt en zeilt, legt uit hoe die samenwerking in zijn gang gaat.

Gratis check aanvragen!

"Elk uur dat de site eruit ligt, is verloren tijd en geld.”

,,Ik werk hier zelf nu zo’n 1,5 á 2 jaar. En toen ik hier kwam werken kon ik wel verkopen, maar ik had geen idee wat er allemaal bij een webshop kwam kijken. Het was erg fijn dat er iemand van Batao zat om mij daar in Jip en Janneke-taal wegwijs in te maken.” Douglas Hout verkoopt, zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, hout. Je kunt hout naar keuze bestellen, op maat laten zagen en laten bezorgen. Deze handel is de laatste tijd hard gegroeid, juist ook de verkoop via de webshop. Doordat Douglas hout een seizoensproduct is wil je in dat seizoen ook dat alles optimaal werkt. Als die dan een keer niet werkt zoals het hoort of als de server eruit ligt, wil je dat dat meteen wordt geregeld. Elk uur dat de site eruit ligt, is verloren tijd en geld.”

Dat laatste probleem hebben ze eens gehad met de server van de website terwijl deze in handen was van een ander bedrijf. ,,Het was toen wel mooi dat een medewerker van Batao doorhad dat onze website eruit lag, maar omdat zij niet degene waren die dat aanstuurden, konden ze niks doen. Terwijl ze dus de eerste waren die het probleem zagen.”

Om dit probleem in de toekomst te voorkomen, werkt Batao nu aan een server en webshop 2.0 voor Douglas Hout. Zodat zij alles van de website en webshop in de gaten kunnen houden en snel kunnen schakelen als dat nodig is.

"Je zult nooit naar je hoofd krijgen dat ze dingen op hun manier willen doen"

Dat het bedrijf ervoor kiest om alles in handen van Batao te leggen als het gaat om de webshop en de server, zegt volgens Sebastiaan genoeg. ,,Het fijne van Batao is dat ze snel reageren op de vragen die je hebt. Je ben niet een nummer in een wachtrij. Als je een probleem hebt, wordt daar zo snel mogelijk persoonlijk naar gekeken. Voor Douglas Hout is deze service precies wat we nodig hebben.” Verder voegt Sebastiaan toe dat het fijn is om met jonge ondernemers te werken. ,,Ze bewegen mee met onze wensen. Je zult nooit naar je hoofd krijgen dat ze dingen op hun manier willen doen ‘omdat ze het nou eenmaal altijd zo doen’. Natuurlijk hebben we wel eens een meningsverschil, maar daar komen we uiteindelijk na goed overleg ook weer uit.”

"Bij Douglas Hout zijn ze van het ‘niet lullen, maar poetsen"

Batao zorgt ervoor dat de webshop van Douglas Hout dagelijks op zijn top functioneert. Dat bestellingen direct binnen komen in hun ERP systeem (AMF Microsign) en we zorgen ervoor dat andersom hun systeem synchroniseert met wat er op de webshop zichtbaar moet zijn. Om dat op een goede en snelle wijze te kunnen doen, is een goede samenwerking van belang. En die is volgens Roy Kuiper dan ook goed: ,,Voor ons is de samenwerking erg fijn. Bij Douglas Hout zijn ze van het ‘niet lullen, maar poetsen’. Daar houden wij ook van. Sebastiaan is open in de communicatie, eerlijk en recht voor zijn raap.” Daarnaast vindt Roy Kuiper het fijn dat Douglas Hout altijd het vizier op ‘vooruit’ heeft. ,,Daardoor zijn ze zo groot geworden in wat ze doen. En wij zijn blij dat we vanaf het begin iedere dag hebben mogen helpen met deze groei. En dat we dat nog steeds iedere dag mogen doen.”

Gebruikte technieken: