4
Champions League-niveau met de nieuwe webshop

TTP Concepts

Een Magento 2 webshop die rechtstreeks is gekoppeld aan het ERP van KING Software en het PIM-systeem van Plytix. Bovendien is er een app ontwikkeld voor zowel Android als Apple, waarmee snel besteld of geoffreerd kan worden.

Gratis consultant aanvragen!

“We hebben allemaal hard gewerkt aan dit resultaat. Het voelt echt als een gezamenlijke prestatie."

In augustus viert TTP Concepts uit Berkel-Enschot haar 20-jarig bestaan. Het bedrijf werd opgericht en succesvol gemaakt door de ras ondernemer Theo Rietbergen. Gestart met een bescheiden assortiment afvalemmers, groeide het al snel uit tot een belangrijke leverancier voor andere de Beienkorf, met hoogwaardige merken als Joseph Joseph, Eva Solo, simplehuman maar bijvoorbeeld ook Lego.

“Sjoerd van der Burg lacht en zegt: ‘De laatste jaren zijn we veel diverser geworden.'” Sjoerd, die al meer dan 10 jaar bij TTP Concepts werkt, begon als accountmanager en is nu verantwoordelijk voor alle software binnen het bedrijf als appicatie beheerder. Sjoerd moest wennen aan Magento: “Het is een omvangrijk systeem dat eenvoudig kan worden gehouden, maar niets is eenvoudig bij ons. Dus ook niet de inrichting van onze Magento-store; we benutten het systeem maximaal.” Sjoerd wijst bijvoorbeeld op de integratie met Plytix: “We hebben ons ERP gekoppeld aan Plytix, ons PIM-systeem, en Plytix synchroniseert volledig met Magento. Voor prijs- en voorraadsynchronisatie is er een directe verbinding met het ERP.”

Sjoerd glimlacht als we vragen waarom de webshop geen standaard vormgeving heeft: “Alles bij ons moet van Champions League-niveau zijn. Dat zie je al in onze showroom, die van hoog kwaliteit is, maar het geldt voor alles: de kantine, software, auto’s, onze presentatie op beurzen en dus ook de webshop. Alles van topklasse.” TTP Concepts koos daarom niet voor een standaard webshopvormgeving; alles is visueel ingesteld, met veel fotografie en sfeerbeelden die dezelfde ambiance overbrengen als de showroom. “Mark (de vormgever, Batao) is zelfs een dag langs geweest om aan te voelen wat we zoeken. Hij weet altijd precies de juiste snaar te raken.”

TTP Concepts bewijst dat alles net even anders werkt met de ontwikkeling van hun eigen app. “Theo koesterde deze wens al lange tijd. Op een gegeven moment heb ik de wens bij Roy neergelegd en zijn we gaan nadenken over de mogelijkheden,” zegt Sjoerd. Zo is er een lichtgewicht app gemaakt, en wordt er gebruikgemaakt van de rekenkracht en functionaliteiten van Magento om de kosten laag te houden. “Deze app is een fantastische uitbreiding. Je kunt elke streepjescode met je telefoon scannen en direct naar ons assortiment gaan. Bezoekers van onze showroom lopen rond, scannen een product en voegen het meteen toe aan hun order of, voor nieuwe bezoekers, aan hun offerte.”

“Ons offertesysteem is veel meer dan een eenvoudige offerte. Afgezien van het feit dat het er geweldig uitziet en snel werkt, kunnen we bijvoorbeeld assortimenten voorstellen en bestellijsten maken,” zegt Sjoerd trots. “Omdat we naast productprijzen ook klantspecifieke prijzen synchroniseren, heeft elke debiteur direct zijn eigen prijzen. We kunnen dus binnen 2 minuten op maat gemaakte voorstellen maken met 400 regels.”

“De reacties op ons nieuwe platform waren erg leuk om te horen. Onze klanten waarderen dat we ons voor hen inzetten,” vertelt Sjoerd, die denkt dat het direct aanpakken van de website een goede keuze was: “We hebben de website meteen aangepakt en deze direct laten opbouwen in dezelfde Magento-omgeving. Zoveel mogelijk centraal. We maken al gebruik van verschillende software, dus proberen we het online gedeelte zoveel mogelijk geïntegreerd te houden.”

Sjoerd is zeer tevreden over de samenwerking: “We hebben allemaal hard gewerkt aan dit resultaat. Het voelt echt als een gezamenlijke prestatie. Maar ik realiseer me ook dat het werk nog niet klaar is,” verwijst Sjoerd naar de maandelijkse sprints die ze nu uitvoeren: “We hebben met Batao een budget afgesproken waarmee we maandelijks doorontwikkelen. We doen dit heel doelgericht en dat werkt erg prettig. Het vizier staat hierdoor steeds weer op de toekomst.”