Magento 2: Meer dan een noodzakelijke update

Magento heeft officieel het einde van haar support voor Magento 1 aangekondigd. Vanaf juni 2020 ontvangt het platform geen (veiligheid)updates meer. Hoe upgrade ik mijn store naar Magento 2?

Upgrade mijn Store Waarom upgraden?

Waarom moet ik mijn huidige store upgraden?

Waarschijnlijk bent u een tevreden gebruiker van het Magento 1 platform. De admin interface oogt misschien wat verouderd, maar uw webwinkel ziet er prachtig uit. Magento 1 heeft uitgebreide functionaliteiten en kan bovendien goede cijfers overleggen. Toch is het echt noodzakelijk dat u na gaat denken over de toekomst.

Het eindigen van de support voor het Magento 1 platform heeft als belangrijkste consequentie dat Magento geen veiligheidsupdates meer uitbrengt. Magento bracht meerdere keren per jaar een security patch uit. Dit waren over het algemeen belangrijke patches die direct geïnstalleerd dienden te worden. Een webwinkel zonder veiligheidsupdates loopt op den duur grote risico’s. Dat is een situatie die een winkeleigenaar zich niet kan permitteren. Een goede webwinkel zorgt dat de klantdata altijd veilig is.

Voordelen Magento 2

Om een goede beslissing te nemen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er in de plaats komt van uw Magento 1 winkel. Hieronder geven we een kort overzicht van de belangrijkste features en verbeteringen in Magento 2.

Features

Features

Features die met modules aan uw Magento 1 omgeving toegevoegd worden zijn nu standaard in Magento 2. Zoals: ‘One Page Checkout’, volledig configureerbare grids in de admin, eenvoudigere productcreatie, standaard ondersteuning voor Rich Snippets, verbeterde veiligheidsmechanismen, etc.

Stabielere ontwikkeling

Stabielere ontwikkeling

Magento is altijd een platform geweest dat modulair is opgebouwd. Magento 2 gaat hierin nog een stap verder. Dit verhoogt de stabiliteit van het platform. De kans op module conflicten is drastisch verlaagd door de toevoeging van plugins.

Snelheid

Snelheid

De cache toepassingen en de moderne architectuur maken Magento 2 tot een zeer snel platform. De architectuur maakt het mogelijk dat een groeiende webwinkel in staat is haar bezoekers een consistent snelle ervaring te bieden. De ondersteuning voor het veel snellere PHP 7.0 (en hoger) is de kers op de taart.

Schaalbare interfaces

Schaalbare interfaces

Zowel de front-end en de admin zijn ontworpen voor mobiele apparaten. Het internetgedrag is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Steeds meer bezoekers van webwinkels bekijken de pagina’s vanaf een mobiel apparaat. Magento 2 is een geweldig platform voor mobiele gebruikers.

SEO

SEO

Magento 2 verbetert de is SEO-optimalisatie zoals het toevoegen van Google Tag Manager, het aanpassen van Robots.txt in de admin, Rich Snippets en labels en verbeteringen in de sitemap maken het optimaliseren van uw website nog eenvoudiger.

Beveiliging

Beveiliging

Magento 2 voldoet aan de PCI-standaarden en er worden regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht voor het platform. Bovendien ondersteunt Magento 2 een zeer geavanceerde versleuteling van data en wachtwoorden.

Bent u klaar om uw Magento store te migreren?

Migreer mijn Webshop

Wat komt er kijken bij een migratie?

Magento 2 is een verbetering in vrijwel elke opzicht ten opzichte van Magento 1. Maar toch kan het ook wel voelen als een grote stap. Misschien heeft u zelf aan de wieg gestaan van de winkel en veel moeite gestoken in de optimalisatie. Moet dit allemaal opnieuw? En de klantdata moet u toch niet opnieuw gaan verzamelen?

Al uw data blijft behouden

Uw huidige Magento 1 store zal 1-op-1 overgezet worden naar Magento 2 waar wij de volgende 4 belangrijke stappan hanteren om uw store succesvol over te zetten:

Onder het genot van een goede kop koffie bespreken we de verschillende fasen in de ontwikkeling naar de nieuwe store en bepalen we welke functionaliteiten en optimalisaties terug moeten komen. Hierbij zijn de belangrijkste uitgangspunten dat alle data behouden blijft en dat er sprake is van minimale downtime. Aan het eind van het traject gaat de store in één vloeiende beweging over op het nieuwe platform.

Batao maakt het waar

Met een goede partner blijft al uw data behouden, beschikt uw nieuwe winkel over dezelfde functionaliteit en blijft uw SEO-score behouden.

Batao bestaat uit een team van enthousiaste Magento programmeurs en designers die bovendien allemaal Nederlands spreken. Dat maakt de communicatie wel zo makkelijk.

Batao beschikt over de kennis en ervaring om uw B2B e-commerce oplossing optimaal in te richten. We hebben gewerkt aan ruim 500 B2B webwinkels en weten precies wat er nodig is om uw webshop naadloos te laten aansluiten bij de wensen uw doelgroep.

Batao zet uw Magento 1 theme over naar uw nieuwe store

Batao zet uw Magento 1 theme over naar uw nieuwe store

Magento 1 themas zijn helaas niet 1-op-1 over te zetten naar Magento 2. U dient een nieuw thema uit te zoeken die het beste aansluit bij uw huidige huisstijl of u ontwerpt in samenwerking met de frontenders van Batao een nieuw thema. Batao zorgt ervoor dat uw nieuwe thema naadloos aansluit bij uw huidige huisstijl.

Uw SEO settings en uw positie in Google blijven behouden

Uw SEO settings en uw positie in Google blijven behouden

Bestandstructuren, URL's, store en product redirects en oa. canonical url's zijn essentieel voor uw SEO ranking in Google's SERP's. Na onze aanpak hoeft u geen wijzigingen meer door te voeren om uw ranking te behouden.

Customizations aan uw Magento store worden overgenomen

Customizations aan uw Magento store worden overgenomen

Net als uw thema, kunnen Magento extensies en code customizations aan uw Magento 1 store ook niet worden overgezet naar uw nieuwe store. Deze extensies en customizations zullen wij opnieuw moeten ontwikkelen voor uw Magento 2 store.

Alle (klant) data in uw database wordt meegenomen

Alle (klant) data in uw database wordt meegenomen

Het overzetten van uw Magento 1 (klant)data is de belangrijkste stap in het migratie proces. Dit houdt in het verplaatsen van al uw store informatie, alle producten en klant gegevens, order informatie en website content. Onze developers zullen volgende de strikte richtlijnen van Magento veilig uw klantdata prepareren en migreren.

Uw Magento 2 store is compleet!

Gratis Cart2Quote bij Magento 2 migratie

Waarschijnlijk bent u inmiddels wel overtuigd: De oude Magento 1 webwinkel zal over moeten naar het nieuww platform van Magento 2. Om de migratie naar Magento 2 compleet te maken installeert Batao de Cart2Quote Enterprise editie gratis op uw nieuwe store.

Maak en ontvang offertes met Cart2Quote

Cart2Quote is de offerte module voor Magento 1 & 2. Ontvang offerte aanvragen via uw front-end of maak offertes vanuit uw Magento backend, waarin alle Magento product-types worden ondersteund. Onderhandel over prijzen met uw klanten met de module van Cart2Quote.

Migreer uw Magento 1 webshop naar Magento 2 en wij installeren onze meest complete Cart2Quote module Enterprise gratis op uw Magento 2 store.

Gratis Cart2Quote bij uw Magento 2 migratie?

Neem contact op